Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Το «Μέτωπο (κατά) της Λογικής» φωνάζει για λογοκρισία…

XRISTOS S. / @XSVIEW
Η «ελευθερία του λόγου» και η «ελευθεροτυπία» από βασικές δημοκρατικές αρχές καταντούν σε αυτή την χώρα ανέκδοτο. Είναι τόσο συχνή η επίκλησή τους προκειμένου να δικαιολογηθεί η διαπλοκή και η προπαγάνδα που σύντομα θα ξεχάσουμε το πραγματικό τους νόημα.
Μην βλέπετε τώρα που βλέπουμε τον Πορτοσάλτε να μιλάει για «ελευθεροτυπία» και γελάμε. Αν συνεχίσουμε έτσι σύντομα θα ακούμε «ελευθεροτυπία» και θα βλέπουμε τον Πορτοσάλτε.
Τρομακτικό.

Τι έγινε όμως και όλο το «Μέτωπο της Λογικής» και οι «Μένουμε Ευρώπη» σηκώθηκαν στα κάγκελα;

Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τις διαγραφές του Στ.Μαλέλη και Αρ. Πορτοσάλτε και την επίπληξη στους Ο.Τρέμη, Μ.Χούκλη, Μ.Καψή και Μ.Σαράφογλου. Αιτία είναι τα όσα διαδραματίστηκαν στην ελληνική τηλεόραση την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα.

Το Protagon, η Athens Voice και άλλα παρόμοια πλουραλιστικά μέσα πήραν φωτιά.
«Λογοκρισία από την ΕΣΗΕΑ», «Ο πλουραλισμός στο απόσπασμα», «Η λογοκρισία των Σταλινιστών» και άλλα παρόμοια αντιλαϊκιστικά.
Το μόνο που ξέχασαν να μας εξηγήσουν είναι το από πότε η διαφύλαξη του δημοσιογραφικού επαγγέλματος αποτελεί λογοκρισία.
Διότι τα παραπάνω αστέρια της ελληνικής δημοσιογραφίας δεν κρίθηκαν εξαιτίας των προσωπικών απόψεων που εκφράζουν.

Κρίθηκαν γιατί έστησαν ειδήσεις, κρίθηκαν γιατί δεν σεβάστηκαν τον εκλογικό νόμο, κρίθηκαν γιατί δεν σεβάστηκαν τους χρόνους προβολής, κρίθηκαν γιατί τρομοκρατούσαν την κοινή γνώμη, κρίθηκαν γιατί ποτέ δεν μετέδωσαν το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος, κρίθηκαν για διασπορά ψευδών ειδήσεων, κρίθηκαν για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, κρίθηκαν ακόμα και για δυσφήμιση.
Έχουν τα παραπάνω να κάνουν με διώξεις κατά της ελευθεροτυπίας και του πλουραλισμού;

Εν τω μεταξύ, έμαθα από το facebook ότι χθες ο Άρης Πορτοσάλτε, τις ώρες που δεν κλαιγόταν για δίωξη φρονημάτων, σχολίαζε το προσφυγικό με τις εξής κουβέντες:
«Αυτό το περιστατικό, το ότι πήγε να πετάξει το παιδί στη θάλασσα, δείχνει την αντίληψη για τη ζωή που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, την αντίληψη που έχουν για τα παιδιά, την αντίληψη που έχουν για τις γυναίκες».

next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...