H ξεφτίλα δεν τελείωσε στο γήπεδο. Συνέχισε στα «φίλαθλα» Μedia.


Δεν είναι τα γεγονότα του γηπέδου που θέλω να σχολιάσω.
Το κύκνειο άσμα μίας συμμορίας ανίκανων και επικίνδυνων που οδήγησαν μία ιστορική ομάδα στην απόλυτη ταπείνωση.
Το απόλυτο μήνυμα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος έχει επιδείξει σοβαρότητα, να σταματήσει επιτέλους να συνομιλεί και να αποδέχεται τους εκβιασμού των αμαρτωλών διοικήσεων των ελληνικών ΠΑΕ. Ας προχωρήσει τώρα στην απόλυτη αναδόμηση του συστήματος.

Η σοβαρή ζημιά δεν έγινε εντός της Λεωφόρου αλλά εκτός. Στο Φάληρο και σε άλλες περιοχές των Αθηνών που εδράζουν διάφορα «φίλαθλα» μέσα ενημέρωσης.
Μα τι περίμενα από το ΣΚΑΙ;
Όχι, δεν περίμενα αυτόν τον βαθμό συγκάλυψης οπαδικής βίας. Δεν περίμενα να δω δημοσιογράφους να κοιτούν την κάμερα με απάθεια και να μας ενημερώνουν ότι για τα επεισόδια ευθύνεται ο διαιτητής του αγώνα.
Δεν περίμενα από τον ιστορικό ΣΠΟΡ FM να κατηγορεί για τα επεισόδια μία δήθεν σπείρα που επιζητούσε την αναβολή του αγώνα. Και από όλο το σχέδιο λάδι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λάδι και οι τζιχαντιστές της.

Την ώρα που οι ντροπιαστικές εικόνες έκανα τον γύρω του κόσμου, ορισμένα ««φίλαθλα»» μέσα στην Ελλάδα έγραφαν:
«Η σημερινή ιστορία της Λεωφόρου ήταν ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΤΗΜΕΝΟ έχει υπάρξει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου […]ότι έγινε (δύο άντε τρεις φωτοβολίδες «στιλό») κράτησε ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ. Και ίσως να λέω πολλά. Από τότε και για δύο ώρες, μέχρι δηλαδή να πούνε στον Παππά να αναβάλει το παιχνίδι, να εξοργίσει μέχρι και τα γυναικόπαιδα και να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ τον Παναθηναϊκό (κινδυνεύει να γυρίσει τρία χρόνια πίσω με νέους «Τσάκες» κλπ) ήταν ότι πιο ήσυχο έχω δει στη ζωή μου. Με τον κόσμο ούτε καν να τραγουδάει και απλά να… χασμουριέται στην κερκίδα και να σερφάρει από το κινητό του».

Και ενώ διάβαζα τα παραπάνω άκουγα το ΣΚΑΙ να αποκαλύπτει ότι οι παίχτες του Ολυμπιακού δεν έδειχναν όρεξη να αγωνιστούν. Ίσως – λέω εγώ ο αφελής – γιατί πριν από λίγο, την ώρα της προθέρμανσης, είχαν δεχτεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο επίθεση με πιστόλια φωτοβολίδων…

Ένας αθλητής χτυπημένος από φωτοβολίδα, τρεις αστυνομικοί στο νοσοκομείο, αρκετοί ακόμα οπαδοί τραυματισμένοι. Ο θυμός είναι δικαιολογημένος, τα παιδιά απλά θύμωσαν. Τα τσεκούρια είναι δικαιολογημένα, οι φωτοβολίδες είναι δικαιολογημένες, ο πετροπόλεμος έξω από το γήπεδο είναι δικαιολογημένος, τα καθίσματα που εκτοξεύτηκαν στο αγωνιστικό χώρο είναι δικαιολογημένα.
Αδικαιολόγητος είναι ο διαιτητής του αγώνα που ακύρωσε το παιχνίδι.



Για όλα φταίει η Cosmote που δυσαρέστησε τους πελάτες της:



Να γνωρίζουν ορισμένοι πως κάποτε θα έρθει η ώρα της λογοδοσίας και για αυτούς.  Γιατί δικαιολόγησαν, συγκάλυψαν και έθρεψαν τη βία, τον τραμπουκισμό και το φασισμό.
Αυτή η ώρα δεν αργεί.