Κλαίει η διαπλοκή για τη μαύρη τρύπα που έριξε τα λεφτά της.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης από την αρχή του δελτίου έχει το ήρεμο ύφος ενός τρελού. Ακούει για το φιάσκο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακούει, ακούει, ακούει. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης με τον Άδωνι Γεωργιάδη ξεσπά. Το μάτι γυρίζει και σάλια αρχίζουν να τρέχουν από το στόμα.
«Αυτό που ενοχλεί τον κόσμο είναι που σήμερα ένα κόμμα που διεκδικεί να κυβερνά την χώρα δεν κατάφερε να κάνει εσωκομματικές εκλογές. Δεν μας νοιάζει ούτε αν είχε 1.200 κάλπες, ούτε ο Παπαμιμίκος, ούτε η Παπαμιμίκα ή το Παπαμιμικάκι! Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει ο κόσμος αν μπορείτε να κάνετε εκλογές αλλά για το αν μπορείτε να κυβερνήσετε! Αυτό μας ενδιαφέρει!».

Ο Γιάννης είναι έτοιμος να μεταναστεύσει. Μαζί του θα μεταναστεύσουν και μία σειρά «προσωπικοτήτων» που έκαναν το λάθος να επενδύσουν τα λεφτά τους στο παραπληγικό άλογο της Νέας Δημοκρατίας.
Οι υπόλοιποι καλά να είμαστε να βλέπουμε τον Τσίπρα Πρωθυπουργό για τα επόμενα 20 χρόνια.

Μα πόσο δύσκολο έργο είναι η διοργάνωση μίας εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στην βάση; Πόσο δύσκολη είναι μία εκλογική διαδικασία με 900 εκλογικά τμήματα και πρόβλεψη για 200.000 ψηφοφόρους;
Καθόλου. Ιδιαίτερα όταν είσαι το δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα, με χιλιάδες κομματικά μέλη και οργανώσεις βάσης σε όλη την χώρα.

Αλλά εδώ μιλάμε για τη Νέα Δημοκρατία.
Ενώ οι υποψήφιοι και η ΚΕΦΕ απασχολούσαν τα media με κακιούλες, μπηχτές και… χριστοπαναγίες, οι προσωπικές επαφές και το προσωπικό συμφέρων οδήγησαν σε εταιρία πληροφορικής που δεν έχει καν site σε λειτουργία και η οποία επιλέχθηκε με την δικαιολογία της «φθηνότερης προσφοράς».
Μα φυσικά και έκανε την πιο φθηνή προσφορά. Φάνηκε.
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι που η συγκεκριμένη εταιρία επί πρωθυπουργίας Σαμαρά ανέλαβε έργα ηλεκτρονικής ασφάλειας του Μαξίμου.

Το ρεζίλεμα όμως δεν σταμάτησε στην εκλογική διαδικασία που δεν έγινε πότε. Συνεχίζετε έως και αυτή την ώρα και θα συνεχίσει με το κάθε «στέλεχος» να παίρνει το λόγο και να λέει το μακρύ και το κοντό του, χωρίς κανένας να αναρωτιέται μήπως οι λογομαχίες αυτές μεταξύ «στελεχών» απογοητεύσουν ακόμα περισσότερο όσους σήμερα είχαν την πρόθεση να πάνε στις κομματικές κάλπες.

Πάντως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην ομάδα που επέλεξε την εταιρία. Τα μέλη της ΚΕΦΕ και οι υπεύθυνοι από το κόμμα περίμεναν από την προηγούμενη Κυριακή το δοκιμαστικό του συστήματος. Τελικά η εταιρία τους είπε πως το δοκιμαστικό θα γίνει την Τετάρτη και την Τετάρτη πως η δοκιμή πάει για Σάββατο. Χθες από το μεσημέρι στη Συγγρού περίμεναν τα στελέχη της εταιρίας να τους παρουσιάσουν το δοκιμαστικό. Άφαντοι έως το βράδυ, όπου το πρόβλημα έγινε εμφανές.
Επί μία εβδομάδα λοιπόν κάποιοι ήξεραν πως υπήρχαν σοβαρά κωλύματα. Έστω και χθες το βράδυ δεν θα έπρεπε να τα ανακοινώσουν και να αναβάλουν τη διαδικασία;

Τι με νοιάζουν εμένα όλα αυτά;
Καθόλου.
Σφαχτείτε ελεύθερα!