Πόσα σκατά μπορεί να αντέξει ένας αναγνώστης;


Διαβάζω το άρθρο της Άντας – αλήθεια τι γενική παίρνει; – Ψαρρά σχετικά με το «Πρώτο Θέμα», με τον σκληρό τίτλο «Μια μπανιέρα γεμάτη κόπρανα».

«Πόσες φασιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές εκφράσεις μπορούν να χωρέσουν στους τίτλους ενός δημοσιεύματος; Η απάντηση είναι όλες!
«Το ζεύγος της λαθροσυμφοράς: 'Λιάζεται' το λιμενικό με το Δρίτσα της Τασίας...και άφησε να γεμίσουν τα νησιά μας με λαθρομετανάστες. Πολιτική γκουρού (η Τασία Χριστοδουλοπούλου) του κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανάγει τα δικαιώματα και τον εθνομηδενισμό σε ιδεολογία».
Με αυτούς τους τίτλους προλόγισε το αντίστοιχο τετρασέλιδό της η ελληνική BILD του Αναστασιάδη-Καραμήτσου-Σρόιτερ. […]

Ξεφεύγει ακόμα και από τα όρια της λογικής η προπαγάνδα για το ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα λόγω της σημερινής πολιτικής της κυβέρνησης χωρίς καμιά αναφορά βέβαια στις γειτονικές χώρες όπου οι ροές πενταπλασιάστηκαν λόγω των άγριων πολέμων και εμφύλιων συγκρούσεων όπου όλοι οι “καθαρόαιμοι” δυτικοί έβαλαν το χεράκι τους. […]

Καθόλου περίεργο ότι όλο το ρεπορτάζ ανέβηκε αμέσως στην ιστοσελίδα της χρυσής αυγής.»

Το άρθρο δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», προκειμένου να υπερασπιστεί την πολιτική της κ. Χριστοδουλοπούλου έναντι της φασιστο-φυλλάδας.

Την ξέρουμε καλά αυτή την φασιστο-φυλλάδα που διευθύνεται από τα πρότυπα της δημοσιογραφίας.

«Ο οχετός της «δημοσιογραφίας» του Θέμου Αναστασιάδη ξεκίνησε με τα ρατσιστικά αστεία και τα μισαλλόδοξα σχόλια για τους αλβανούς, τους «γυφτοσκοπιανούς», τους μαύρους, τους βρωμιάρηδες «λαθρο»μετανάστες, με τα διαχρονικά σεξιστικά αστεία σε βάρος γυναικών και με την συνεχή προβολή των ναζιστών της χρυσής αυγής. [...]

«Μετά τα γνωστά σκάνδαλα και αφού δικαιωμένος άσπιλος και αθώος επανήλθε στον αγώνα της «ενημέρωσης» κυριάρχησε με το Πρώτο Θέμα στον Τύπο και με τις «ξανθιές» στην τηλεόραση.»

Την ξέρουμε καλά αυτή την φασιστο-φυλλάδα της μπανιέρας, με το χοντροκομμένο χιούμορ και την μπόλικη δόση καφρίλας. Αυτή την φυλλάδα που από την πρώτη μέρα προσπάθησε σκληρά να ξεπλύνει τους νέο-ναζί και αργότερα κερδοσκόπησε από τα θύματα τους.
Την φυλλάδα «κλειδαρότρυπα» που κερδοσκόπησε οδηγώντας ανθρώπους στην αυτοκτονία.

Σήμερα το σίχαμα κατέδωσε στο κοινό έναν προς έναν τους μάρτυρες της δίκης της Χρυσής Αυγής, χωρίς κανένας σεβασμό στην δημοσιογραφική ηθική αλλά και τους ίδιους τους μάρτυρες.
Αυτή ήταν η συμβολή των δημοσιογράφων της στην σημερινή σημαντική ημέρα.

Το τραγικότερο όμως όλων είναι πως αυτή η εφημερίδα εξακολουθεί να είναι πρώτη σε κυκλοφορία. Η ιστοσελίδα της – live σιχασιά – είναι από τις δημοφιλέστερες του ελληνικού διαδικτύου.

Το ερώτημα λοιπόν είναι:
Άραγε πόσα σκατά μπορεί να αντέξει ένας αναγνώστης;