Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Η σαπουνόπερα κάνει διαφημίσεις, η «ανθρωπιά» ξεκινά

XRISTOS S. / @XSVIEW

Η σαπουνόπερα διακόπτει για διαφημίσεις και εκεί ξεκινά η «ανθρωπιά». Μία γλυκιά φωνή δίνει το μήνυμα της ελπίδας: Η επόμενη σφραγίδα στο διαβατήριο θα είναι «Σπίτι».
Κάθε μήνα δεκάδες ανθρώπινες ψυχές στοιβάζονται σε μία βάρκα σκυλοπνίχτη και έρχονται στην χώρα μας. Πριν από το μικρό τους ταξίδι στα κύματα έχει προηγηθεί μία πορεία χιλιομέτρων στον ήλιο, στο χώμα.
Άνθρωποι χωρίς σπίτια, χωρίς ρούχα, χωρίς τροφή. Άνθρωποι χωρίς οικογένεια, χωρίς ζωή. Μία αγαπημένη μα πικρή πατρίδα τους έδιωξε, αφού κατέστρεψε την ζωή και την ελπίδα τους.
Εδώ και μέρες τέτοιοι άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα ζητώντας ξανά την ελπίδα. Ολοκληρωμένο σχέδιο δεν έχουμε. Οι «φίλοι» μας δεν τους θέλουν και εμείς είμαστε μαζί τους και όχι με τον άνθρωπο. Σχέδιο όμως έχουμε για το πώς θα τους πάρουμε από το Σύνταγμα, να μην χαλάσουν τις γιορτές μας.
Το μόνο που μπορούμε  να κάνουμε για αυτούς είναι να τους στείλουμε πίσω στο «σπίτι». Πίσω στον θάνατο.

Φωτογραφία: Climatetalk/ Flickr
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...