Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Metrisi: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 9,9 μονάδες

XRISTOS S. / @XSVIEW

Μία νέα δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε σήμερα από το protothema.gr και την εταιρία Metrisi. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Απριλίου σε δείγμα 1.108 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 9,9% από τη Νέα Δημοκρατία. Η διαφορά για πρώτη φορά μετά τις εκλογές πέφτει κάτω από το 10% έστω και για μία μονάδα. Και τα δύο κόμματα δείχνουν να μειώνουν τις δυνάμεις τους σε σχέση με τις Εκλογές του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34,1% έναντι 24,2% της ΝΔ, ακολουθεί το Ποτάμι με 5,7%, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ με 3,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,8% και το «Άλλο κόμμα» στο 4,7%.

Το 49,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση για το έργο και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και το 39,2% από την κυβέρνηση.

Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...