Σιγά, ποια είναι η Κούνεβα δηλαδή;

Είναι αδύνατον να κατανοήσει κάποιος αυτές τις δωρεές προς την Κούνεβα όταν δεν μπορεί να κατανοήσει την σημασία της λέξης «προσφορά» αλλά ούτε και τον λόγο της συγκεκριμένης προσφοράς.

Η αγιοποίηση του συστήματος των «πόθεν έσχες» και της «Διαύγειας» μου θυμίζει την αγιοποίηση του ΑΣΕΠ, που γεμίζει το δημόσιο με άχρηστους μορφωμένους. Πραγματικά, πέρα από τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό, πόσο πραγματικά χρήσιμο είναι αυτό το σύστημα; Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν πως στον σημερινό κόσμο δεν είναι δυνατόν να κρύψεις καμιά δεκαριά εκατομμύρια από παράνομη δραστηριότητα; Δεν με απασχόλησαν ποτέ οι προσωπικές περιουσίες των βουλευτών μου. Με απασχολεί εάν αυτές έχουν δημιουργηθεί από νόμιμες ή ηθικές δραστηριότητες. Το ετήσιο πόθεν έσχες δεν με βοηθάει καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση. Στο μόνο που βοηθάει το ετήσιο πόθεν έσχες είναι να ανεβαίνει η θεαματικότητα διάφορων site του κώλου – στην κυριολεξία. Βοηθάει στο να βρίσκουν ευκολόπεπτη ύλη οι «έγκυροι δημοσιογράφοι» των «έγκυρων συγκροτημάτων», και να εμπλουτίζουν τον δημαγωγικό «αντι-λαϊκισμό» τους.

Φέτος οι «μεγάλοι δημοσιογράφοι» ενοχλήθηκαν που τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων δημοσιεύτηκαν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. «Συγκάλυψη, ποιος θα δώσει τέτοιες ημέρες σημασία στα πόθεν έσχες», αναφώνησαν όλοι μαζί από τα παράθυρα και τα πληκτρολόγια τους. Μα η αλήθεια δεν είναι ότι φοβήθηκαν μήπως και δεν πάρει κανένας χαμπάρι την αθλιότητα τους αλλά που αναγκάζονται μέρες γιορτινές να καθίσουν μπροστά στο πληκτρολόγιο τους και να ξεράσουν όλη αυτή την χολή.

Έτσι ξεκίνησαν να γράφουν για πρώην Υπουργούς με καταθέσεις στο εξωτερικό – τεράστιο έγκλημα όταν εργάζεσαι σε μόνιμη βάση στο εξωτερικό – και για «αριστερούς του χαβιαριού». Εκεί όμως που η αθλιότητα σταμάτησε να συνοδεύεται από γελοιότητα και έγινε πραγματικά εγκληματική, είναι όταν ορισμένα site της «Αριστείας» αποφάσισαν να μπουν σε έναν χορό άθλιας στοχοποίησης της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Διαβάζουμε στο «προοδευτικό» Protagon: «Αίσθηση και εντύπωση προκάλεσε το Πόθεν Εσχες της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο το 2008». Και συνεχίζει η «φιλελεύθερη» Athens Voice: «η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσεις σε τράπεζες του Βελγίου, Γαλλίας και της Βουλγαρίας που ξεπερνούν τις 340.000 ευρώ». Και απορεί φυσικά το Star.gr των κώλων: «αυτό που προκαλεί πολλές απορίες είναι το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος τους φέρονται να προέρχονται από δωρεές».

Το φιλελευθεριστάν των social media μπήκε στον χορό, με πρώτο και καλύτερο τoν δημοσιογράφο Γιάννη Λοβέρδο να γράφει στο twitter: «Μα καλά βρε σύντροφοι. Αυτή δεν ήταν μια ταλαίπωρη καθαρίστρια που υπέφερε? που βρήκε καταθέσεις στο εξωτερικό?». Την τοποθέτηση υιοθέτησε φυσικά ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με RT.
Εγώ δεν κατηγορώ τους δεξιούς που βρίζουν την Κούνεβα για τις καταθέσεις της. Οι περισσότεροι θα έκαναν βουτιά σε βιτριόλι για 340.000 ευρώ.
‏@TheHomeless3
Αυτό είχαν να σημειώσουν όλοι αυτοί για την Μεγάλη Κωνσταντίνα Κούνεβα, που όπως είχα γράψει παλιότερα μας κάνει την τιμή να μας εκπροσωπεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την γυναίκα που περνάει έναν απίστευτο Γολγοθά από το βράδυ του 2008, όταν «άγνωστοι» της επιτέθηκαν με βιτριόλι, το οποίο την ανάγκασαν να καταπιεί, εξαιτίας της έντονης συνδικαλιστικής της δράσης σε εταιρία καθαρισμού, συνεργάτη του δημοσίου.
Τους κάνει εντύπωση πώς μία γυναίκα που υποβλήθηκε σε εννέα πανάκριβα χειρουργεία και που έλαβε αποζημίωση 250.000 ευρώ, έχει καταθέσεις τέτοιου ύψους. Μα αυτό που τους κάνει φαίνεται την μεγαλύτερη εντύπωση από όλα είναι το πώς η ίδια δικαιολογεί τα χρήματα αυτά ως «προσφορά του κόσμου».

Πληρωμένη η απάντηση της Κωνσταντίνας:
«Οκτώ χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον μου, τον Δεκέμβρη του 2008, για λόγους που η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τα χρήματα που προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι για να κρατηθώ στη ζωή είναι προϊόν ύποπτου πλουτισμού.
[…]
Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι αυτή η θαυμαστή αλληλεγγύη του κόσμου όχι μόνο αποκρύπτεται από ορισμένα ΜΜΕ, που προσποιούνται ότι εκπλήσσονται από τη δήλωση “πόθεν έσχες” μου, αλλά και επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ηθικής απαξίωσης των αγώνων, του συνδικαλισμού, της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν έχει όμως καμία σημασία η όποια ανακοίνωση και εξήγηση. Είναι αδύνατον να κατανοήσει κάποιος αυτές τις δωρεές προς την Κούνεβα όταν δεν μπορεί να κατανοήσει την σημασία της λέξης «προσφορά» αλλά ούτε και τον λόγο της συγκεκριμένης προσφοράς.  Όπως και είναι αδύνατον να κατανοήσει κάποιος το πώς η Κούνεβα εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής, όταν στην ζωή του έχει μάθει να μετράει την αριστεία σε πληρωμένους τίτλους.

Βλάκες, φασίστες, και μου… (αντισεξιστική λογοκρισία) οι αντιδράσεις στα social media κατά των γιαλαντζί συκοφαντών.
Όχι φίλοι μου, όλοι αυτοί είναι απλώς Φιλελεύθεροι. Η Κούνεβα έκανε την μεγαλύτερη ανοησία, το μεγαλύτερο έγκλημα σύμφωνα με την «θεωρία της ελευθερίας»: Έβαλε το «Εμείς» πάνω από το «Εγώ» της. Και για αυτό της αξίζει ο διασυρμός από κάθε φιλελεύθερο που σέβεται τον εαυτό του και την ιδεολογία του.

Εμετικός υπερ-φιλελευθερισμός.