Ποια ακριβώς ιδέα «ελεύθερης αγοράς» υπερασπίζεται ο Κυριάκος;

Όσο πλησιάζει η αυριανή Τρίτη του διαγωνισμού η προσπάθειά των κομμάτων του «μετώπου της λογικής» να υπερασπιστούν τους σημερινούς καναλάρχες όλο και εντείνεται, ενώ οι υπερβολές όλο και μεγεθύνονται, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να πετούν τη μία κοτσάνα μετά την άλλη προς υπεράσπιση δήθεν της πολυφωνίας και της ελεύθερης αγοράς. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προσπαθούν να μας πείσουν πως με τον διαγωνισμό θα δημιουργηθεί μία νέα διαπλοκή. Η παλιά δεν τους απασχολούσε, την οποία εξάλλου σε μεγάλο βαθμό εκείνοι δημιούργησαν και εξέθρεψαν. Ο νόμιμος διαγωνισμός, ώστε όποιος θέλει να επενδύσει να πρέπει να πληρώσει για να εξασφαλίσει ένα υγιές περιβάλλον εργασιών, είναι αυτός που θα δημιουργήσει τη διαπλοκή. Η Νέα Δημοκρατία το πηγαίνει ακόμα παραπέρα...

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μας ενημέρωσε χθες, για ακόμα μία φορά, ότι «για τη ΝΔ δεν θα ισχύσει αυτός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες». Η Νέα Δημοκρατία, αφού μας μπούχτισε με τα παράλογα ρητορικά της σχήματα για το διαβλητό της διαδικασίας και για το πόσο κακό είναι ένας επιχειρηματίας να πληρώνει το δημόσιο αγαθό το οποίο διαχειρίζεται για να βγάζει λεφτά, τώρα μας λέει ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Θα επιστρέψει δηλαδή την τηλεοπτική αγορά σε ένα κλίμα όχι «ελεύθερης αγοράς», όπως υποστηρίζει, αλλά «άναρχης αγοράς». Και μάλιστα ακόμα πιο άναρχης από αυτή που ισχύει έως σήμερα.

Όταν λοιπόν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία όσοι επιχειρηματίας έχουν αποφασίσει να επενδύσουν εκατομμύρια για την δραστηριοποίησή τους σε ένα υγιές τηλεοπτικό περιβάλλον, θα πρέπει να ανεχθούν τον βλαχο-ανταγωνισμό των νταβατζήδων της διαπλοκής, οι οποίοι δεν έχουν πρόθεση να ρίξουν φράγκο. Θα πρέπει να ανεχθούν το να μοιράζονται την αγορά και το διαφημιστικό κέρδος με τον κάθε μικρο-μπακάλη της αγοράς που δεν έδωσε μία, που εξασφάλισε άδεια όχι εξαιτίας των επενδύσεών του αλλά εξαιτίας των σχέσεών του με τα κόμματα εξουσίας. Πέρα λοιπόν από την παλινόρθωση της εγχώριας «διαπλοκής», θα έχουμε και το πιο αντι-επενδυτικό περιβάλλον διεθνώς. Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνεται.

Είναι απορίας άξιο πως η Νέα Δημοκρατία, η οποία ευαγγελίζεται τα «νέα αναπτυξιακά πρότυπα» και την υπεράσπιση της «ελεύθερης αγοράς», πέφτει σε τόσο μεγάλα επικοινωνιακά και στρατηγικά σφάλματα για να υπερασπιστεί μία χούφτα κακομαθημένων «επενδυτών», που έμαθαν μόνο να κερδίζουν, με το μηδενικό επενδυτικό ρίσκο που τους εξασφάλιζε η σχέση τους με τον κρατικό μηχανισμό.