Οι Παπασταύρου και οι Αδώνιδες αυτού του κόσμου…

Πίσω από τις ασυναρτησίες του Άδωνι – αντιπροέδρου και άρα επίσημου εκφραστή της γραμμής της ΝΔ – κρύβεται μία τραγική πραγματικότητα.

Πολλές φορές θα πρέπει να ευχαριστούμε ανθρώπους όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Άνθρωποι σαν αυτόν κάνουν το σύστημα να δείχνει την γελοιότητά του στην πραγματική της διάσταση. Γιατί πολλές φορές θα ακούσεις ανοησίες αλλά για να τις αναγνωρίσεις θα πρέπει ίσως να τις ακούσεις και από ένα πραγματικά ανόητο άτομο.

Τι μας είπε λοιπόν ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξή του στον Alpha;

«Ο Παπασταύρου είναι ένα πρόσωπο που αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν αυτό που είναι, διαχρονικά αχάριστος, θα του είχε και δρόμο με το όνομά του. Τόσο βοήθησε την Ελλάδα ο Παπασταύρου. Γιατί ο κ. Παπασταύρου, ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της προηγούμενης κυβερνήσεως, από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές απέναντι στην τρόικα, ο οποίος επειδή ακριβώς γνώριζε άριστα πως δουλεύει το διεθνές οικονομικό σύστημα, δεν μπορούσαν να τον στριμώξουν και να τον κοροϊδεύουν, προσέφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. […]
Η λίστα, για να καταλάβεις τώρα στα σοβαρά, τι είναι αυτή η λίστα του Παναμά. Τι δείχνει αυτή η λίστα; Ότι κάποιοι, προφανώς πολύ πλούσιοι άνθρωποι, επέλεξαν τον Σταύρο Παπασταύρου για να τους φτιάξει offshore εταιρίες. Αυτός δεν είναι λόγος κατηγορίας για τον Παπασταύρου. Αυτός είναι λόγος αναγνώρισης πολύ μεγάλων νομικών ικανοτήτων».

Όσο οι λαοί επιτρέπουν να κυβερνιούνται από τέτοιους ανθρώπους, θα δίνουν κάθε δικαίωμα στις πολιτικές ελίτ να τους απευθύνουν ένα κυνικό και ασεβές «Καλά να πάθετε»
Αν από τις παραπάνω κουβέντες αφαιρέσουμε τα ονόματα, τις γραφικότητες περί δρόμων και τις googlάρουμε θα βρούμε πολλές παρόμοιες «υμνογραφίες» για πολιτικά στελέχη από όλον τον κόσμο. Οι Παπασταύρου είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των σύγχρονων δυτικών κυβερνήσεων που σέβονται τον εαυτό τους. Έμπειρα στελέχη που έχουν πάρει «επαίνους» από το οικονομικό σύστημα και μπαίνουν στις κυβερνήσεις ως παντογνώστες τεχνοκράτες, έτοιμοι να τιθασεύσουν τα σκυλιά των αγορών για λογαριασμό της χώρας και της κοινωνίας.
Οικονομικοί και νομικοί τεχνοκράτες, που αφού φρόντισαν για τον πλούτο των αφεντικών τους, τώρα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον λαό. Και πράγματι, αρκετοί πείθονται πως άνθρωποι οι οποίοι έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο να προσφέρουν συμβουλές και προστασία στο 1%, και έχουν αποκομίσει και οι ίδιοι εκατομμύρια από αυτή τους την ενασχόληση, μπορούν μία μέρα με την ίδια ευκολία και ευχέρεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπέρ του «γενικού καλού».

Όλοι αυτοί οι Παπασταύρου στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από τα «τσιράκια» του συστήματος, που στόχο έχουν με την εμπλοκή τους στην πολιτική να φροντίσουν την όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξάρτιση της από τις οικονομικές ελίτ, διαφθείροντας και καταστρέφοντας συνεχώς τα πάντα στο πέρασμά τους. Στα Panama Papers συμπεριλαμβάνονται περισσότεροι από 140 τέτοιοι μικροί και μεγάλοι Παπασταύρου.

Όσο οι λαοί επιτρέπουν, κλεισμένοι μέσα στις αυταπάτες τους, να κυβερνιούνται από τέτοιους ανθρώπους, θα δίνουν κάθε δικαίωμα στις πολιτικές ελίτ να τους απευθύνουν ένα κυνικό και ασεβές «Καλά να πάθετε».