Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Ευρώπη: Καλλιεργώντας το μίσος ως ασπίδα κατά του φασισμού.

XRISTOS S. / @XSVIEW
Οι «δημοκρατίες πρότυπο» ξαναχτύπησαν. Σουηδία και Δανία έλαβαν τα πιο φασιστικά μέτρα κατά των προσφυγικών ροών που κατευθύνονται στην χώρα τους. Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες επιμένουν πως η «ανεκτική» στάση της Ελλάδας είναι επικίνδυνη για την Ευρώπη.
Μόνιμη δικαιολογία για όλα αυτά τα μισαλλόδοξα είναι η συνεχή αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών που απολαμβάνουν τα εθνικιστικά και ξενοφοβικά κόμματα της Ευρώπης.

Οι ηγέτες της Ευρώπης θεωρούν πως αντιμετωπίζοντας το προσφυγικό με συντηρητισμό και δίχως σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα θα καταφέρουν να κρατήσουν χαμηλά τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο.
Θα έπρεπε μάλλον αντί να συντάσσονται με το μίσος να καλλιεργήσουν στις κοινωνίες τους τον ανθρωπισμό.
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...