Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

#ThisIsaCoup. Αξίζουν κάτι όλα αυτά;

XRISTOS S. / @XSVIEW

Δεν ξέρω γιατί επέλεξα να δοκιμάσω έτσι τον εαυτό μου εν μέσω εορτών αλλά χθες παρακολούθησα για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Πολ Μέισον και της Θεόπης Σκαρλάτου. Μία καταγραφή των γεγονότων του 2015 που φεύγει σε λίγες ημέρες αλλά κανένας δεν θα ξεχάσει. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τους «πρωταγωνιστές» των εξελίξεων μέσα από κλειστές στο κοινό πόρτες και καταγράφει τα συναισθήματα και τις αφιλτράριστες σκέψεις τους. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, η σύγκρουση με την Ευρώπη, το δημοψήφισμα και η τελική επικράτηση των Ευρωπαίων εις βάρος της δημοκρατίας.

«Κάποιοι περίμεναν ολόκληρη τη ζωή τους να ανέβει η Αριστερά στην εξουσία. Καλύπτουμε την ελληνική κρίση εδώ και χρόνια, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνει κανένας είναι ότι μόλις άρχισε ένας οικονομικός πόλεμος».

Ο κυνικά αισιόδοξος Βαρουφάκης, ο άυπνος και εξαντλημένος Τσακαλώτος, ο Τσίπρας να προσπαθεί να φανεί ψύχραιμος, η αδιάλλακτη ευρωπαϊκή ηγεσία, ένας λαός να ελπίζει, δύο γραφικές ελληνικές φιγούρες, η συγκίνηση της πλατείας του όχι και η ήττα…

«Οι Έλληνες δοκίμασαν τα χαρακώματα και μετά την κάλπη, αλλά για την Ευρώπη η Δημοκρατία δεν είχε σημασία. Κανείς δεν ξέρει τι θα δοκιμάσουν μετά».

Είναι κάπως καταθλιπτικά όλα αυτά. Και αναρωτιέσαι εάν αξίζει να ασχολείσαι.

Έπειτα σκέπτεσαι τους στοίχους του Αναγνωστάκη:
«Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει
όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα, 
έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.»

Ας καταλάβει ο καθένας ό,τι θέλει…
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...