Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Από πού προέρχονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους; Ο χάρτης του Ευρωπαϊκού «πολιτισμού».

XRISTOS S. / @XSVIEW

Ο παραπάνω χάρτης δημιουργήθηκε από το Radio Free Europe/Radio Liberty, λίγο μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, με στόχο να υποδείξει τις κύριες χώρες «παραγωγής» ισλαμιστών εξτρεμιστών, που πολεμούν στο πλευρό του ISIS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρώτη σε τζιχαντιστές σήμερα είναι η Γαλλία, με 1.200 περίπου Γάλλους να έχουν μεταβεί στη Συρία. Ακολουθεί η Τουρκία με 1.000 και το Ηνωμένο Βασίλειο με περίπου 600. Σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας πρώτη είναι η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, με 92 πολίτες της ανά εκατομμύριο, και ακολουθούν το Κόσσοβο, με 83 πολίτες ανά εκατομμύριο, και η Αλβανία με 46.

Μα είναι δυνατόν ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός να παράγει τζιχαντιστές; Είναι δυνατόν η Γαλλία με τους τόσο φιλελεύθερους νόμους της – όπως η απαγόρευση της μαντίλας – να δημιουργεί εξτρεμισμό στις μουσουλμανικές κοινότητες;

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία του χάρτη

1) A map showing European jihadists’ countries of origin (voxeurop.eu)
2) Από πού προέρχονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (tvxs.gr)
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...