Ποτέ η στήριξη στην διαπλοκή δεν ήταν τόσο εξόφθαλμη εντός του κοινοβουλίου


Κανένας δεν ελπίζει πως με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες η τηλεόραση θα καθαρίσει από κάθε διαπλοκή. Οι νέοι επιχειρηματίες που θα έρθουν μπορεί να αγοράσουν τις άδειες τους για πρώτη φορά με νόμιμο τρόπο, δεν θα πάψουν όμως να είναι επιχειρηματίες. Επιχειρηματίες του τύπου στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και της σημερινής δημοκρατίας. Επιχειρηματίες που θα ακολουθήσουν τις ίδιες τακτικές με κάθε αντίστοιχο επιχειρηματία του τύπου στην Ευρώπη και την Αμερική. Κανένας δεν ρίχνει λεφτά σε κανάλι για την ψυχή της μάνας του. Για αυτό απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για την αποτροπή φαινομένων παραπληροφόρησης του κοινού και σχέσεων διαπλοκής μεταξύ media και πολιτικής.
Με το να υποστηρίζει όμως κάποιος πως η ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να συνεχίσει, προκειμένου η σημερινή διαπλοκή να προστατευτεί από μία ενδεχόμενη νέα διαπλοκή, δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά ανήθικη υπηρεσία στους εγχώριους «νταβατζήδες». Και είναι ακόμα πιο ανήθικη αυτή η υπηρεσία όταν υλοποιείται εντός του Κοινοβουλίου.

Και ακούμε τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή ότι ανοησία μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
- Ότι το δημόσιο δεν έχει το δικαίωμα να σπάσει το μονοπώλιο της Digea υπέρ των συμφερόντων της ΕΡΤ.
- Ότι οι τρεις μήνες που το νομοσχέδιο βρισκόταν σε διαβούλευση δεν αρκούσε για πραγματικό διάλογο. Ας το αφήναμε κανα δυο χρονάκια…
- Ότι ο νόμος δεν έχει καμία δουλειά να ορίζει όριο εργαζομένων και τηλεοπτικών αδειών. Ας αφήσουμε όποιος θέλει να ανοίγει μη βιώσιμα δίκτυα με 5 υπαλλήλους. Θα διασφαλίσουμε έτσι την τηλεοπτική ποιότητα και την εργασιακή σταθερότητα.
- Ότι ο δημόσιος διαγωνισμός δημιουργεί σκηνικό επιχειρηματικής αδιαφάνειας. Ενώ σήμερα που όποιος θέλει στήνει πομπό η διαφάνεια είναι δεδομένη…
- Ότι η υγιής επιχειρηματικότητα στα media απειλείται από την διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού, αλλά όχι από το σημερινό σύστημα αναρχίας.

Ποτέ η στήριξη στην διαπλοκή δεν ήταν τόσο εξόφθαλμη εντός του κοινοβουλίου…