Οι Εκλογές Των Αναποφάσιστων…

Αυτό ήταν. Προεκλογική περίοδος τέλος. Ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε, και ότι δεν ειπώθηκε ας… σωπάσει για πάντα. Η σημερινή ημέρα ανήκει σε όσους θέλουν να ξεκουράσουν το κεφάλι τους και στους αναποφασίστους. Όσοι δεν έχουν αποφασίσει ποιανού το ψηφοδέλτιο θα ρίξουν στην κάλπη σήμερα έχουν όλον τον χρόνο για το σκεφτούν καλά. Και είναι πολλοί αυτοί οι «αναποφάσιστοι», σύμφωνα με τους δημοσκόπους. Οι αποφάσεις που θα παρθούν σήμερα αλλά και αύριο, λίγο πριν την κάλπη, μπορούν να αλλάξουν και να ανατρέψουν εντελώς τους συσχετισμούς.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων τριών ημερών οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι φτάνουν ακόμα και το 24% (Public Issue, 18 Σεπτ). Την ίδια ώρα το διάστημα αβεβαιότητας και το στατιστικό σφάλμα στην Πρόθεση Ψήφου, μόνο μία σίγουρη και ασφαλή εικόνα δεν δίνουν. Τι μπορεί κανείς να περιμένει και τι να αποκλείσει; Ουδείς παίρνει το ρίσκο να μας πει. Ακόμα και η «αδύνατη» αυτοδυναμία δεν μπορεί με σιγουριά να αποκλειστεί. Αν και οι δημοσκόποι μας το έχουν ξεκαθαρίσει.

Και ποιοι είναι αυτοί οι αναποφάσιστοι; Στην πλειονότητα τους είναι «αναποφάσιστες», πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οπαδοί του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, 36 με 55 ετών και έλκονται περισσότερο από τον Αλέξη Τσίπρα.
Νομίζεται ότι μπορείτε να μαντέψετε την επιλογή τους; Μην το επιχειρήσετε.