Ξεφουσκώνει η Χίλαρι στην Αμερική…


Μέχρι πριν από λίγους μήνες η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν μόνο η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών αλλά και η επικρατέστερη για την θέση στον Λευκό Οίκο. Η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου σοσιαλδημοκράτη γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών έδειχνε «συμβολική», ενώ η επικράτηση του εκκεντρικού μεγιστάνα Ντόναλντ Τράμπ στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων έδινε στην Χίλαρι όλες τις πιθανότητες. Μία Χίλαρι που τίποτα δεν έδειχνε να την εμποδίζει στον εκλογικό της περίπατο. Ούτε το παρελθόν της, ούτε τα διάφορα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, με σημαντικότερο αυτό της διατήρησης προσωπικού email την περίοδο της υπουργίας της.

Να όμως που σήμερα οι δημοσκοπήσεις στην Αμερική έρχονται να ανατρέψουν το κλίμα και να ταρακουνήσουν για τα καλά το στρατόπεδο της Κλίντον. Σύμφωνα λοιπόν με το CNN και την ORC Poll η διαφορά Σάντερς και Κλίντον πέφτει πλέον στις 10 μονάδες, ενώ πριν από τρεις μήνες η διαφορά βρισκόταν στις 43 (!).
Συγκεκριμένα, η Χίλαρι από τον Ιούνιο έως σήμερα έχει πέσει από το 58% στο 37%, ενώ ο γερουσιαστής Σάντερς ανέβηκε από το 15% στο 27%.

Και ενώ μας απομένουν λιγότεροι από πέντε μήνες πριν την έναρξη των προκριματικών, σύμφωνα με το Cbs και την YouGov στην πολιτεία κλειδί της Αιόβα ο Σάντερς προηγείται της Κλίντον με 43-33%, ενώ στο New Hampshire η διαφορά είναι 52-30%, με πρώτο ξανά τον Σάντερς.

Πέρα όμως από τον Σάντερς, τα προβλήματα για την Χίλαρι δεν τελειώνουν. Πέρα από την καθίζηση των ποσοστών της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, βλέπει να χάνει και στον ανταγωνισμό με τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, επικρατώντας προσωρινώς μόνο του Τράμπ.

Παρακολουθείστε αναλυτικά τις δημοσκοπήσεις για των προκριματικών και των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στο http://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/elections/