Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Άφησε τον ήχο να αναμιχθεί και νιώσε τον...

XRISTOS S. / @XSVIEW

Όταν θα μου κάνεις μαθήματα τέχνης, θα πρέπει πρώτα να τα ακολουθείς εσύ. Όταν μου μιλάς για την μουσική, θα πρέπει πρώτα να αποχωριστείς τα ακουστικά σου ή τέλος πάντων να τα χαμηλώσεις λίγο για να με ακούς.

Γιατί όπως εσύ μου λες, στόχος κάθε τέχνης είναι η αλληλεπίδραση. Η μουσική είναι μία τέχνη, άρα η μουσική δεν μπορεί να περνάει με τέτοια ένταση μέσα από τα ακουστικά σου. Η μουσική πρέπει να αλληλεπιδρά. Όχι μόνο με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, όχι μόνο με το μέσα σου, αλλά και με το έξω σου. Πρέπει να αναμιγνύεται με κάθε φυσικό ήχο που γεννά το περιβάλλον σου. Πρέπει να δένει με την βουή του δρόμου, με την πόρτα που τρέμει, με τον ήχο των εξατμίσεων, με τα γέλια των παιδιών δίπλα.

Σταμάτα πια να συμβιβάζεσαι με τον αποστειρωμένο ήχο των ακουστικών σου.
Βγάλ’ τα ή τουλάχιστον χαμήλωσε τα.

Άκου και το Never Coming Down, από τον νέο δίσκο των Guster, Evermotion:Εικόνα ανάρτησης: Max B / flickr.com

next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...