Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Η ανάγνωση δύο ειδήσεων: Ο Ευρωσκεπτικισμός αποκτά επιτέλους δύο μεγάλους εκπροσώπους

XRISTOS S. / @XSVIEW

«Εφημερίδα των Συντακτών», Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2012, σελίδα 4 και 5. Δύο ειδήσεις δίπλα δίπλα, να κάνουν συντρόφια η μία στην άλλη μέσα στο θέατρο των σκιών.

Είδηση 1η:
Ο Πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα», Ζαν-Κλόντ Τρισέ, τον Νοέμβριο του 2010 εκβιαστικά δήλωσε πως για να δώσει η τράπεζα της οποία είναι κύριος και αφέντης την απαραίτητη ένεση ρευστότητας στις ιρλανδικές τράπεζες, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα έπρεπε να δώσει συγκεκριμένες «εγγυήσεις». Μπάμ και κάτω. Οι πολίτες πλήρωσαν το μάρμαρο για να σωθούν οι Αμερικανοί και Γερμανοί επενδυτές.

Είδηση 2η:
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της  ICIJ, επί πρωθυπουργίας Γιούνκερ (σημερινός επικεφαλής της Κομισιόν) το Λουξεμβούργο είχε κάνει μυστικές συμφωνίες με 343 πολυεθνικές προσφέροντας τους ειδικό πλαίσιο απαλής φορολόγησης, με αποτέλεσμα χώρες-εταίροι στην «Ένωση» να χάνουν δισεκατομμύρια φορολογικών εσόδων.

Με τέτοιους εκπροσώπους ο Ευρωσκεπτικισμός καλά κρατεί. 
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...