Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Η καλή είδηση των κανιβάλων

XRISTOS S. / @XSVIEW

Ένα από τα ραδιόφωνα που γουστάρω πολύ να ακούω είναι ο En Lefko. Ένα δείγμα «καλού σταθμού» χωρίς playlist και με τον κάθε παραγωγό να επιλέγει μόνος του τις μουσικές του, ανεπηρέαστος από την γραμμή του σταθμού και το τι έπαιζε ο προηγούμενος. Σε αυτόν τον σταθμό ανά ώρα στο δελτίο ειδήσεων εκφωνείται μαζί με τα άλλα και η «καλή είδηση της ημέρας». Κάποιος δημιούργησε, διέπρεψε, ένα καλό φεστιβάλ μία άξια λόγου έκθεση.

Αναρωτιέμαι κάθε φορά εάν υπάρχει έστω ένας που να ακούει με ευχαρίστηση την «καλή είδηση της ημέρας». Γιατί αμφιβάλω εάν υπάρχουν πάνω από πέντε άτομα που πραγματικά να ενδιαφέρονται. Ο σταθμός εάν θα ήθελε να «τραβήξει» θα χρειαζόταν κάτι πιο πιασάρικο. Όπως για παράδειγμα η «κακή ψυχρή και ανάποδη είδηση της ημέρας». Κάποιος έκλεψε, καταχράστηκε, κορόιδεψε ή καλύτερα καταστράφηκε.

Ας πούμε την αλήθεια. Δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε. Κανένας μας δεν ενδιαφέρετε για την «καλή είδηση της ημέρας». Η στήλη θα είχε ενδιαφέρον μόνο εάν ερχόταν η στιγμή που θέμα της θα γινόμασταν εμείς.

Φωτογραφία: A vintage radio / Flickr-Zoha Nve
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...