Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Ένα μικρό μυστικό για το ηλιοβασίλεμα

XRISTOS S. / @XSVIEW

«Ξέρεις, κάθε μέρα, έρχονται ξένοι στην Οία για το ηλιοβασίλεμα, ανεβαίνουν στο κάστρο και περιμένουν την ώρα που ο ήλιος θα αγγίξει τη θάλασσα για να βγάλουν φωτογραφίες. Μετά τραβούν τις φωτογραφίες τους και φεύγουν, αλλά οι Έλληνες μένουν. Ξέρουν ότι το φως είναι ωραιότερο αφότου ο ήλιος έχει χαθεί εντελώς. Μου αρέσει αυτή η γνώση, αυτό το μικρό μυστικό που μάλλον έκανε τους Έλληνες γλύπτες»

Τα παραπάνω είναι η απάντηση του Κρεγκ Γουόλτσερ στην ερώτηση της Λαμπρινής Κουζελή: «Τι του αρέσει περισσότερο στους Έλληνες;» (ΤΟ ΒΗΜΑ).
Ο Κρέγκ είναι συνιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Ατλαντίδα» στον κεντρικό δρόμο της Οίας στην Σαντορίνη. Το βιβλιοπωλείο κατατάχτηκε το 2005 στην κορυφή της λίστας του Jeremy Mercer με τα καλύτερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο (The Guardian).


Εικόνα 1η: Πάνω σε μία βάρκα, ανοιχτά της Σαντορίνης, ένα τυχαίο και μοναδικό «κλικ» την ώρα που χαζεύαμε το ηλιοβασίλεμα μαζί με φίλους...
Εικόνα 2η: Το βιβλιοπωλείο «Atlantis» (φωτογραφία από την ιστοσελίδα atlantisbooks.org)
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...