Ακήρυχτος πόλεμος κατά της Κερατέας

Τις τελευταίες ημέρες τραγικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Κερατέα, και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Αθηνών-Λαυρίου. Από το Σάββατο τα ξημερώματα σκαπτικά μηχανήματα, που πρόκειται να ξεκινήσουν την κατασκευή ΧΥΤΑ, στην αρχαιολογική περιοχή του Οβριοκάστρου, με την βοήθεια των ΜΑΤ έχουν καταλάβει παράνομα χωράφια και περιουσίες κατοίκων της πόλης.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να περάσει στο «έτσι» από τους κατοίκους. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση. Από το Σάββατο το πρωί Κερατιότες έχουν κατέβει στην λεωφόρο προκειμένου να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους, την ζωή τους και την ιστορία τους. Η απάντηση της αστυνομίας άμεση και, όπως πάντα, βάρβαρη. Επί τέσσερις ημέρες, διμοιρίες των ΜΑΤ, ξυλοκοπούν και βιαιοπραγούν πάνω σε παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους και δημοσιογράφους. Το όλο θέμα φυσικά αποσιωπάτε ή διαβάλεται από τον τύπο των εργολάβων.

Επίσης, ο εισαγγελέας, που βρίσκετε στην περιοχή, εξηγεί στους κατοίκου πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί «περιμένει ΠΟΛΙΤΙΚΗ εντολή». Ένα από τα βασικά γνωρίσματα της Δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών. Τι σημαίνει λοιπόν «πολιτική εντολή». Μήπως μία μικρή κατάλυση της δημοκρατίας, από την καθεστωτική κυβέρνηση;

Και φυσικά, όλα τα παραπάνω συμβαίνουν για ένα και μόνο λόγο. Αφού οι κυβερνήσεις τις πλάκας κατέστρεψαν την Αθήνα, τώρα επιχειρούν να εξαπλώσουν την καταστροφή τους και στα Μεσόγεια.