Ένας Άγιος για όλους

Το μεγαλύτερο σύμβολο των Χριστουγέννων, σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ο Άγιος Βασίλης. Ο χαριτωμένος αυτός γεράκος, που κάθε πρωτοχρονιά ή Χριστούγεννα, φέρνει δώρα σε εκατομμύρια χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλοι μας, όταν ακούμε το όνομα Άγιος Βασίλης, αμέσως φανταζόμαστε ένα γεράκο με μεγάλη κοιλιά, γενειάδα και κόκκινα ρούχα με άσπρο γουνάκι. Όλοι φανταζόμαστε την μακέτα, που με τόση έμπνευση σχεδίασαν, πριν από αρκετά χρόνια, οι διαφημιστές της coca-cola. Ωστόσο, η πραγματική μορφή του Άγιου είναι διαφορετική για τον καθένα από εμάς. Σημαντικός παράγοντας στην μορφή, του γεράκου, είναι η ηλικία του ατόμου που τον υπηρετεί.

Για τα παιδιά έως 9 χρονών, ο Άγιος είναι ένας κοντούλης και χοντρούλης συμπαθητικός γεράκος, που όταν είσαι καλό παιδί σου φέρνει το δώρο που του έχεις ζητήσει. Τρυπώνει στο σπίτι σου από την καμινάδα και αφήνει τα δώρα σου κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πολλά βράδια ξενυχτάς για να τον συναντήσεις και τον έχεις ως πρότυπο ζωής.

Μετά τα 10 και ως τα 13, ξέρεις πως ο κοκκινούλης μπουλούκος είναι ο πατέρας σου. Ωστόσο, την παραπάνω πληροφορία την κρατάς απολύτως μυστική. Χαζός είσαι να χάσεις το δώρο;

Από τα 14 έως τα 18, ο Άγιος Βασίλης είναι το πορτοφόλι του πατέρα σου. Όποτε θέλεις το ανοίγεις βουτάς ότι βρεις και τρέχεις για ψώνια.

Μετά τα 19 και ως τα 30, εάν είσαι άνδρας, δεν πιστεύεις πλέον στον Άγιο Βασίλη. Πιστεύεις στην sexy σύζυγο του. Εκείνη έχει την μορφή της κοπέλας σου. Φοράει αποκαλυπτικά κόκκινα εσώρουχα, με άσπρες φουντίτσες, και σε προκαλεί με ένα μεθυστικό αισθησιακό χορό. Εάν είσαι γυναίκα, ο άγιος είναι ο φίλος σου, ο οποίος τέτοιες μέρες τρέχει στο ποιο ακριβό κοσμηματοπωλείο να σου αγοράσει δώρα.

Μετά τα 30 σου, εάν είσαι άνδρας, ο Άγιος Βασίλης είσαι εσύ. Κάθε πρωτοχρονιά βράδυ, αφού τα παιδιά σου θα έχουν κοιμηθεί, παίρνεις τα δώρα, που έχεις κρύψει στο πατάρι, και τα ακουμπάς κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εάν είσαι γυναικά, και πάλι, ο άγιος είναι ο άνδρας σου, ο οποίος τέτοιες μέρες τρέχει στο ποιο ακριβό κοσμηματοπωλείο να σου αγοράσει δώρα.

Ύστερα από χρόνια, γύρο στα 70 σου, όχι μόνο Άγιος Βασίλης, αλά και τις γιορτές με το ζόρι τις αντέχεις. Έχεις περάσει πολλές παρόμοιες καταστάσεις στην ζωή σου και πλέον, όλα αυτά, τα βαριέσαι. Κάθε είδους χαρούμενες γιορτές αρχίζουν και ξεθωριάζουν όπως και τα μαλλιά σου.