Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Μισό εκατομ. δολάρια για TO τεύχος κόμικ

XRISTOS S. / @XSVIEW
Περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια πουλήθηκε χθες, σε δημοπρασία, το 39ο τεύχος του περιοδικού Detective Comics που εκδόθηκε το 1939.

Πρόκειται για το τεύχος στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του ένας νέος και άγνωστος - τότε - ήρωας, ο... Μπάτμαν.

Το είχε αγοράσει ο 13χρονος, τότε, Ρόμπερτ Ίρβιν, από την Καλιφόρνια, με 10 σεντ.

Η δημοπρασία έγινε στο Ντάλας του Τέξας και ο αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το σπάνιο τεύχος του περιοδικού είναι το μόνο που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ο 84χρονος σήμερα Ίρβιν.

«Μάλλον το κράτησα γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο», δήλωσε.

«Είναι καταπληκτικό να σκεφτείς ότι ο πωλητής του περιοδικού, Ρόμπερτ Ίρβιν, είναι το ίδιο άτομο που το αγόρασε από ένα περίπτερο πριν από τουλάχιστον επτά δεκαετίες», δήλωσε ο Έντ Τζάστερ, της εταιρείας που έκανε τη δημοπρασία.

Στη δεκαετία του 1990 ένας συλλέκτης είχε προσφέρει μέχρι 100.000 δολάρια στον Ίρβιν για να αγοράσει το τεύχος του περιοδικού, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Όμως τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα αντίτυπο του ίδιου τεύχους, που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1.075.000 δολαρίων.

Τότε, ο Ίρβιν αποφάσισε να πουλήσει και το δικό του περιοδικό.

tanea.gr
next next / prev

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

XRISTOS S.

XRISTOS S.

Μανιακός με τους καφέδες, το ιντερνετ και τις εκλογές, άρχισα το blogging από νωρίς. Όταν είμαι στο σπίτι αφήνω πάντα το ράδιο ανοικτό. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες νομίζοντας ότι θα μάθω κάτι παραπάνω και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο. Εδώ θα βρείτε όσα αποφάσισα να μοιραστώ χωρίς κανένα λόγο από το 2011.

Σχέδια σωτηρίας του «Σοσιαλισμού»

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες διάλεξαν ξανά την συναίνεση με την κεντροδεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο της περιθωριοποίησης η μόνη λύση της Σοσ...