Ο άνθρωπος που πέταξε την βαλίτσα …

Σήμερα ήμουν απογευματινός. Κατά τις 6:00μμ, λοιπόν, πήρα το ταξί μου και ξαμολήθηκα στους δρόμους της πρωτεύουσας. Μέσα στο ταξί δεν ήμουν μόνος. Μαζί μου ήταν και μία σακούλα με σκουπίδια, που μου έδωσε η γυναικά μου να πάω να τα πετάξω. Εγώ μέσα στην φούρια μου, ωστόσο, αντί να τα πετάξω στον κάδο απέναντι τα έβαλα στο αμάξι. Στο ταξί επίσης είχα και μία βαλίτσα. Μίας θείας μου ήταν που την περασμένη εβδομάδα την ξέχασε στο σπίτι μου. Τώρα λοιπόν έπρεπε να την πάω στα κούριελ για να της την στείλουν. Στην ζωή μου δεν γελάω εύκολα. Ωστόσο, όταν βλέπω την θεία μου την Μαρίκα ντυμένη, με τα κιτς κουρέλια της, ξεκαρδίζομαι.

Kαθώς λοιπόν κυκλοφορώ στην Αθήνα και κατευθύνομαι στον πλησιέστερο σκουπιδοτενεκέ – είδος υποεξαφάνιση στην πόλη – και στο γραφεί τον κούριελ, τσούπ νατος μπροστά μου. Ένας κύριος κουστουμαρισμένος και με την Κατεχάκη για χωρίστρα στο μαλλί, με σταματάει. «Ελεύθερος είσαι;», με ρωτάει, «ναι αλλά πηγαίνω σε μία προσωπική δουλειά», του απαντώ, «είναι καθήκον σου να με εξυπηρετήσεις», μου λέει με σηκωμένο το δάχτυλο. Τι να κάνω και εγώ, τον βάζω πίσω και ρωτάω που πάει. «Στην Ρηγίλλης», μου λέει. Παίρνω λοιπόν τον δρόμο και κατευθύνομαι στην οδό της αντιπολίτευσης.

Υστέρα από περίπου ένα τέταρτο ήμουν, μαζί με τον πελάτη μου, έξω από τα γραφεία της ΝΔ. Αφού αποβίβασα τον επιβάτη, κοιτάω την ώρα και τρελαίνομαι. Η ώρα ήταν 7:00, και εγώ ούτε σκουπίδια είχα πετάξει, ούτε την βαλίτσα είχα στείλει και είχα κάνει μόνο μία κούρσα. Για καλή μου τύχη όμως στην συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Μιμνέρμου είδα έναν κάδο. Κατευθύνθηκα προς το μέρος του και πέταξα την σακούλα με τα σκουπίδια. Ωραία, τώρα μου έμενε η βαλίτσα της θείας και μετά δουλειά.

Φτάνω έξω από το γραφείο των κούριερ. Μόλις όμως πάω να πάρω την βαλίτσα της θείας, διαπιστώνω κάτι το τραγικό. Στην θέση που θα έπρεπε να ήταν η βαλίτσα ήταν τα σκουπίδια, οπότε και λογικά, η βαλίτσα θα ήταν πεταμένη στον κάδο της Ρηγίλλης. «Άντε να την βρω τώρα», σκέφτηκα.

Καθώς κατευθυνόμουν προς τον κάδο με την βαλίτσα, και ενώ η ώρα ήταν 7:45, ακούω από το ραδιόφωνο: «Παλιά ρούχα και σκουπίδια είχε μέσα η "ύποπτη" βαλίτσα που αναστάτωσε την Αστυνομία το απόγευμα, λόγω του ότι είχε αφεθεί στη διασταύρωση Ρηγίλλης και Μιμνέρμου κοντά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Το κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών μετέβη στο σημείο, έκανε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις στη βαλίτσα για προληπτικούς λόγους, και όταν αποδείχθηκε ότι το περιεχόμενό της δεν ήταν επικίνδυνο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη βαλίτσα άφησε στο σημείο ένας οδηγός ταξί.»