3.9.10

Ρατσισμός και στις υποτροφίες

|
Το ότι ο πρώτος – με σειρά βαθμολογίας – που μπαίνει σε κάποιο πανεπιστήμιο παίρνει από το κράτος 1.500€ υποτροφία, είναι γνωστό. Το ότι αν αυτός ο νέος σπουδαστής δεν έχει Ελληνική ιθαγένεια χάνει την υποτροφία το ξέρατε; Αν δηλαδή ένας μετανάστης έχει περάσει όλα του τα μαθητικά χρόνια σε ελληνικά θρανία και αριστεύσει στις πανελλήνιες, δεν δικαιούται την υποτροφία των 1.500€ επειδή δεν έχει ιθαγένεια ελληνική.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ σήμερα το έμαθα και αισθάνθηκα πως έπρεπε να το γράψω. Να το γράψω για να το μάθουν όσοι τυχόν δεν το γνώριζαν. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε την αδίστακτη και ρατσιστική τακτική που επιβάλουν οι δήθεν σοσιαλιστές που μας κυβερνούν.

Ντρέπομαι σαν Έλληνας πολίτης. Ντρέπομαι γιατι ξέρω πως η δική μου, η δική μας αδράνεια είναι που ευθύνεται για όλα αυτά. Αν δεν αδρανούσαμε τόσο πολύ όλα θα ήταν διαφορετικά σε αυτό το μπουρδέλο κράτος που ζούμε.

2 σχόλια:

 1. Συγγνώμη αλλά είναι κάποια ζητήματα σχετικά με τις υποτροφίες τα οποία προφανώς δεν γνωρίζεις.
  1.Οι υποτροφίες είναι πάντα στοχευμένες και έχουν συγκεκριμένα κριτήρια!
  2.Οι συγκεκριμένες υποτροφίες στις οποίες αναφέρεσαι είναι του ΙΚΥ και είναι σαφώς για την κατηγορία φοιτητών όπως αναφέρεις. Σε όλες τις χώρες του κόσμου ισχύει αυτό.Υπάρχουν ξεχωριστές υποτροφίες για ξένους και ξεχωριστές για ντόπιους.Εάν κάποιος δεν είναι από Ελλάδα μπορεί να κοιτάξει τις διακρατικές συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελλάδα με άλλες χώρε.
  3.Ένα ερώτημα...Όταν πχ. ο Σύλλογος Πελλοπονησίων δίνει υποτροφία σε κάποια παιδιά από την Πελ/νησο ενώ κάποιος από την Θεσσαλονίκη έχει υψηλότερο, αυτό είναι εξίσου ρατσιστικό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1. Ο Σύλλογος Πελλοπονησίων δεν συγκρίνετε με το Ελληνικό Δημόσιο.
  2. Το ότι κάτι γίνεται σε όλο τον κόσμο δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Ας κάνουμε πρώτοι εμείς την αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή